Translate

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πολική αρκούδα



(URSUS MARITIMUS)
   

Το 2008  η κυβέρνηση της Αμερικής πρόσθεσε την
αρκούδα αυτή στον κατάλογο με τα ζώα υπό εξαφάνιση

Εμφάνιση

Μπορεί να φτάσει τα 2-3 μέτρα ύψος ή μπορεί και παραπάνω.Τα αρσενικά ζυγίζουν πάνω 750 κιλά και τα θηλυκά περίπου 250 κιλά.Το λίπος της και το  τριχώματος την προστατεύουν από το κρύο και το χρώμα του την κρύβουν από τους εχθρούς και τα θηράματα της 

Αναπαραγωγή 

Αναπαράγεται τον Ιανουάριο 

Κυοφορία

κάθε 3 μήνες

Διατροφή

Παμφάγο ζώο αλλά πιο πολύ σαρκοφάγο 

Κατανομή & πληθυσμός 

Βρίσκεται στην βόρεια Αμερική και βόεια Σιβηρία και υπάρχουν 20.000 αρκούδες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου