(CARACAL CARACAL)
Ιστορία
Το όνομά του βγαίνει από την Τούρκικη λέξη karakulak που σημαίνει μαύρα αυτιά
Εμφάνιση
Το μήκος του είναι περίπου από 60 μέχρι 91 εκατοστά,είναι λεπτό και μυώδες με μακρυά πόδια και μικρή ουρά ,έχει όπως βλέπετε και στην φωτογραφία μακρυά και φουντωτά αυτιά το σαγόνι του είναι μικρό με ισχυρά δόντια
διάρκεια ζωής
Στην φύση ζει μέχρι 12 χρόνια και σε αιχμαλωσία 17
Κατανομή & βιότοπος
Ζει στη Αφρική(εκτός τη Σαχάρα),Μέση Ανατολή μέχρι την βορειοδυτική Ινδία.Γενικά ζει σε στέπες,σαβάνες,ξηρά δάση και ξηρές ορεινές περιοχές.
Αναπαραγωγή
Το θηλυκό γεννάει 1 με 3 μικρά που μένουν με την μητέρα 1 χρόνο.Η κύηση διαρκεί 80 μέρες.
Διατροφή
Μικρά θηλαστικά και πουλιά αν και μπορεί να κυνηγήσει και μεγαλύτερα
Κοινωνική οργάνωση
Μοναχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου